Commissie Prins en Gevolg

Sinds 1968, mijn geboortejaar, heeft Döllekesgat 26 Prinsen als voorganger in de Döllekesgatse feestvreugde gekend. Als 27e Prins ben ik enorm vereerd dit hoogste ambt samen met mijn raad, 2 adjudanten een ceremonie- en biermeester te mogen vervullen. De reden dat karnaval met een K geschreven wordt, heeft een hang naar traditie maar heeft veel meer te maken met het onlangs geheel nieuw geïnstalleerde bestuur. Geweldig om samen met deze club enthousiaste en ambitieuze dames en heren te mogen werken aan de toekomst van Ons Döllekesgat.

Samenwerking tussen verschillende clubjes en verbinding met het bestuur zijn belangrijk voor de toekomst van Ons Döllekesgat. Ik ben daarom trots op de geboorte van mijn kindje, De Döllekesraad, waarin 45 ambassadeurs zijn verenigd als vertegenwoordiger van een vereniging, blaaskapel of ander gezelschap. Hieruit gaan mooie dingen ontstaan. Tradities gaan hand in hand met de nieuwe initiatieven en ontwikkelingen in Döllekesgat.

Met mijn raad gaan we terug naar de traditie, in aantal en kledij. We zijn altijd met twaalf, in rokkostuum een sjaal en een steek. Maar we doen dingen ook anders, om uiterlijk 20:00 uur zet de raad zijn steken af en gaan we het feestgedruis in als vriendenclub. Ik nodig je uit om samen met mijn hofkapel De Krieltjes de diverse evenementen met ons te bezoeken.

De nieuwe koers van Ons Döllekesgat, waarin communicatie een speerpunt is, wordt gewaardeerd door onze vrijwilligers en onze sponsoren. Steeds meer mensen geven aan iets te willen betekenen voor karnaval. Dus as gij denkt dè ge ut kunt, moet ut ok doen! Ook ik en mijn raad weten nie of we ut kunne, maar we gaon het in ieder geval met veel enthousiasme doen!

Prins John I